1 Ağustos 2013 Perşembe

The Newsroom

The Newsroom, HBO kanalının ilk sezonu  2012 yazında yayınlanan, şu anda da 2. seonu yayınlanmakta olan muhteşem dizisi. HBO'ya karşı saygım Game of Thrones ile başlamış ve bu diziyle de artmıştır. Gerçekten sağlam diziler yapıyorlar ki, The Newsroom'u da en iyi bu sıfatla tanımlayabilirim. "Sağlam"


The Newsroom, adından da anlaşılacağı gibi bir haber stüdyosunda geçiyor. Haberlerin yapım sürecini, çalışanların sıra dışı ilişkilerini izliyoruz. Ve siz, bunu duyunca "sıkıcı" damgasını yapıştırıyorsunuz fakat kesinlikle öyle değil. Çok önemli bilgilerin zekice esprilerle harmanlandığı bir dizi bu.

Yapım bir sene öncesinin haberlerini, tarih vererek işliyor. Örneğin geçen seneki bir bölümün olayı, 'Bin Ladin'in yakalanması'ydı. Sunucumuz Will McAvoy ve ekibi, reytinglerden çok gerçek haberleri önemsiyorlar bu yüzden de bir çok sorun yaşıyorlar. Will McAvoy'un daha ilk bölümde Amerika ile ilgili yaptığı konuşma sizi diziye bağlamaya yetecektir. İlk sezon çeviriyle ilgili sorunlar yaşamış olsak da (dizide çok hızlı konuşuluyor ve çok fazla terim geçiyor) daha sonraları bu durum iyileşti. İkinci sezonun çevirileri ise özellikle çok iyi, çevirmenleri tebrik etmek lazım.