18 Temmuz 2013 Perşembe

Richelle Mead - Kanbağı ( Kanbağı Serisi #1)



Sydneyin en son isteyeceği şey, vampirlerle arkadaşlık etmekle suçlanmak. Ve şimdi bir vampirle aynı odada!"Sydneye yeniden dövme yap," dedi Stanton kararlı bir sesle. "Zoe konusunda kararımız belli değil, ona şimdiden dövme yapmayalım."Gözlerim kardeşimin lekesiz ve solgun yanaklarına kaydı. Evet.Orada bir zambak olmadıkça özgürdü. Dövme teninize bir kez işlendi mi, dönüşü yoktu. Artık Simyacılara aitsiniz demekti.

Sydney'i "Vampir Akademisi" serisinden tanıyoruz. Orada karşımıza Rose'a yardım eden genç simyacı olarak çıkmıştı. Simyacı kavramıyla da onun sayesinde tanışmıştık. Simyacıların görevi vampir dünyasını ve vampir sorunlarını insanlardan uzak tutmak. Lisa'nın kraliçe olmasının ardından Moroi ler arasında bir iç karışıklık çıkıyor ve Lisa'nın üvey kardeşi Jill'in bu karışıklıkta kilit bir rolü var. Jill'in bir süreliğine gözlerden uzak kalması, insanların arasına karışması gerekiyor fakat güvenilecek kişi sayısı çok az . Simyacılar ise bu iç karışıklığın insanları etkilemesini önlemek istiyor. Bu yüzden Jill'e göz kulak olması için genç bir simyacıya ihtiyaç var. Sydney, kesinlikle bu genç simyacının kardeşi Zoe olmasını istemiyor. Onun özgür kalmasını istediğinden görevi kendisi üstleniyor. Hikaye de bu şekilde başlıyor.


Fakat Sydey bu görevi alırken vampirlerle (her ne kadar moroi de olsalar) ve dampirlerle bu kadar iç içe olacağını bilmiyordu. Görev tanımında Jill ile ve onun küçük grubuyla ilgilenmek dışında bir liseye kaydolmak da var. Ayrıca hiç sevmediği amiri onu bir vampir sevici olmakla suçladığından, küçük grubuna ve onlarla birlikte gelen aşk acısı çekmeye devam eden Adrian'a karşı davranışları konusunda extra dikkatli olması gerekiyor. Bu sırada yeni taşındığı Palm Springs'in tuhaf etkiler yaratan dövmeleriyle ve tarih öğretmeninin istekleriyle de başa çıkmalı.

Anlayacağınız Sydney çok meşgul fakat bunlarla ilgilenebilecek kadar zeki ve yetenekli. Bazı sinir bozucu ve zayıf özellikleri de var ki bence bu özellikler onu gerçekçi kılıyor. Bu kitabın aksiyonu az fakat bu beni pek rahatsız etmedi. Adrian'ın ileride Sydney ile olacak ilişkisini (yani ben bir ilişkinin olmasını umut ediyorum) merak ediyorum ve Richelle Mead okumayı seviyorum.

Diğer kitap veya dizi yorumlarında görüşmek üzere ^_^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder